İki Tür Aşk Vardır - OSHO

İki tür aşk vardır. İlki kendini yalnız hissettiğinde olur: Karşındakine bir ihtiyaç olarak gidersin. Diğer aşk sen yalnız değil tek başına hissettiğinde gerçekleşir. İlk durumda sen bir şey elde etmek için verirsin.

Tek başınalıktan ortaya çıkan aşk sıradan aşk değildir. Onun şehvetle hiç alakası yoktur, tam tersine
o şehvetin aşka dönüştüğü muazzam bir dönüşümdür. Ve aşk seni birey yapar. Şayet bu seni bir birey yapmıyorsa, şayet o seni bir köle yapmaya çalışıyorsa o zaman o aşk değildir; o aşk kılığına girmiş nefrettir. Bu tür aşk karşındakinin bireyselliğini öldürür, mahveder.

O seni daha az birey yapar, seni aşağıya çeker. Sen zenginleşmezsin, sen zarif bir hale dönüşmezsin. Sen çamurun içine çekiliyorsun ve bu tarz karmaşık ilişkilere takılan insanlar kirli bir şeyin içine girdiklerini hissederler. Aşk sana özgürlük tanımalıdır; asla daha azına razı olma. Aşk seni bütünüyle özgür kılmalı. Özgürlüğün göklerindeki hiçbir yerde kökleri olmayan bir gezgin.

Meditasyon ve aşk benim bahsettiğim bireyselliğe erişmenin iki yoludur. İkisi çok derin bir şekilde ilişkilidir. Aslında onlar aynı madalyonun iki yüzüdür: Aşk ve meditasyon. Meditasyon yaparsan er ya da geç aşkın içine gireceksin. Eğer derinlemesine meditasyon yaparsan er ya da geç daha önce hiç bilmemiş olduğun muazzam bir aşkın içinde yükseldiğini hissetmeye başlayacaksın: Varlığına yeni bir nitelik, yeni bir kapı açılıyor. Sen yeni bir alev haline gelmişsindir ve şimdi paylaşmak istiyorsun.

Şayet derinlemesine seversen yavaş yavaş aşkının giderek daha çok meditasyon halini aldığını fark edeceksin. Senin içine çok narin bir sessizlik niteliği giriyor. Düşünceler kayboluyor, boşluklar, sessizlikler ortaya çıkıyor. Sen kendi derinliklerine dokunuyorsun.

Eğer o doğru çizgide ise aşk seni meditasyon haline sokar. Eğer o doğru çizgide ise meditasyon seni sevgi dolu yapar.

OSHO - "AŞIK OLMAK"
Bilgi ve Satın Almak İçin Aşağıdaki Resmi Tıklayın



Aşık Olmak
OSHO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder