Yorgun mu Düştünüz?

Eğer yorgunsanız, kendinizi güçsüz ve halsiz hissediyorsanız, yani enerjiniz yetersizse aşağıdaki beslenme önerilerinden yararlanabilirsiniz.

- Öğün sayınızı arttırın. Küçük porsiyonlar halinde günde 5-6 öğün yiyebilirsiniz. Sık sık ve az az yemeniz kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağladığı gibi şişkinlik ve yorgunluğunuzu da azaltacaktır.

- Düzenli ve sürekli sıvı alın. Yorgunluk çoğu kez susuzluğun ve sıvı eksikliğinin belirtisidir. Günde en az 8-10 bardak su içerek enerji düzeyinizi koruyabilirsiniz.

- Hamur işlerinden uzak durun, hayvansal yağları terk edin. Birçok araştırma fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin daha sık olduğunu ortaya koymaktadır.

- Daha çok meyve yiyin. Elma, şeftali, siyah erik, kiraz ilk tercihleriniz olmalıdır.

- Atıştırma alışkanlığınızı değiştirin. Sık sık atıştırıyorsanız, sadece atıştırma seçeneklerinizi değiştirerek enerji düzeyinizi yükseltip, yorgunluğunuzu azaltabilirsiniz.

- Patates, mısır cipsi ve kuruyemişler yerine taze hazırlanmış sebze çubukları (kabak, salatalık, yeşil veya kırmızı biber) tercih edin.

- Küçük şekerlemeler, çikolatalar veya pastalar yerine kuru veya taze meyveler tüketin.

- Dondurma yerine dondurulmuş üzüm taneleri veya dondurulmuş küçük kavun ve şeftali parçaları yiyin.

- Yağlı, tuzlu krakerler yerine tuzsuz badem, fındık ya da cevizi tercih edin.

- Mayonez veya kremalı salata sosları yerine sirke, limon suyu veya balzamik sosları deneyin.

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU - "HAYAT BİLGİSİ"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder