Olumsuz Kurguların Sonucu

Resim alıntıdır
Kendi kendimize zihnimizde kurduğumuz ve hiçbir gerçekliğe dayanmamasına rağmen bu kurguladığımıza inandığımızda sonucu maalesef çoğu zaman olumsuz nitelikler doğurur. İşte size bunu gösteren bir hikaye, hikaye deyip geçmeyin maalesef bu hikayenin benzerlerini gerçekte de yaşamaktayız:

" Bir adam gece yarısı şehrin dışında otomobili ile giderken birden lastiği patladı. Adam güç bela otomobili kontrol altına alıp durdurdu. Bagajı açıp baktığında otomobilin lastiğini değiştirmek için krikosu yoktu. Kendi kendine "Birinden isterim" diye düşündü.
Uzakta bir ışık gördü. "Şansım varmış ki çiftçi uyumamış. Kapıyı çalar başıma geleni anlatırım. 'Bana ödünç bir kriko verebilir misiniz?' diye sorarım. O da 'Hay hay arkadaş, al işini gör fakat işin bitince geri getir.' der diye düşündü.

Adamın evine doğru yürümeye başlamıştı ki evin ışıkları söndü. Bu işe canı sıkılan adam kendi kendine söylendi. "Şimdi adam yattı, rahatsız ettiğim için kızacak ve belki alet için para isteyecek. Ben de 'Bu komşuluğa yakışmaz ama size bir dolar veririm' diyeceğim. O 'Hem gece yarısı beni yataktan kaldıracak,hem de bir dolar vereceksin ha? Ya beş dolar verirsin ya da gider başka yerde ararsın.' diyecek."

Adam kendi kendine iyiden iyiye kızmıştı. Bahçe kapısına geldiğinde söylenmeye devam ediyordu:

"Beş dolar ha? Sana bir dolar vereceğim daha fazla vermem. Kör şeytan! Şu aksilik olmasaydı kriko gerekmeyecekti. Zararı yok, şimdi istediğin parayı vereceğim ama bunun düpedüz bir dolandırıcılık olduğunu unutma!"

Bu düşüncelerle evin kapısına varmıştı. Kapıyı hızlı hızlı çaldı. Çiftçi kapının üzerindeki pencereden başını uzatarak aşağı seslendi:

"Kim o? Ne istiyorsun?"
Adam durdu ve kapıya bir yumruk daha indirdikten sonra bağırdı:

"Senin de,krikonun da canı cehenneme! Malın sende kalsın!" "

-alıntı- 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder