Lotus Duruşu


LOTUS DURUSU İÇİN HAZIRLIK
Lotus Duruşuhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif hazırlayıcı egzersizlere daha fazla yatkınlık gerektirir. Yine yere bacaklarınızı açık olarak uzatarak oturun. Sol bacağınızı büküp dizinizi kavrayarakhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif yukarı döndürdüğünüz ayağınızıhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sağ üst bacağınızın üzerine kasığa yakın olarak yerleştirin. Sol elinizi sol kalçanın biraz arka ve yanınahttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sağ elinizi de sağ kalçanın biraz arka ve yanına koyarak gövdenizi destekleyin.
Sırtınızı dik tutunhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif en az yarım dakika hiç hareket etmeyin. Sağ bacak uzatılmış olarak kalırkenhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sol dizi olabildiğince yere yaklaştırın. Rahatça karından soluyun. Bu hareketihttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sağ ayağı sol üst bacak üzerine çekerek tekrarlayın. Bir dakika dinlendikten sonrahttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif yine önce sol, sonra sağ bacakla tekrarlayın.

YARI LOTUS DURUŞU
Yarı Lotus için yalnız bir ayak yukarı dönük olarak karşı üst bacak üzerine koyulur. Önce diğer bacak kıvrılıp ayak karşı üst bacağın köküne ya da apış arasına dayanır. İki diz de yere değecek şekilde tutulur. Sırt dikleştirilip burundan solunum yapılır. Bacakların çaprazlanmasıhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif bazen bir, bazen diğer ayak üst bacak üzerine gelecek şekilde değiştirilmelidir.

LOTUS DURUŞU
Yoga'da adıhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif 'Padmasana'dır. Tam Lotus Duruşundahttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sağ ayak tabanı yukarı bakacak şekilde sol üst bacakhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif sol ayak yine tabanı yukarı bakacak şekilde sağ üst bacak üzerine koyulmuştur. Her iki diz de yere değmelidir. Karın gevşetilerekhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif karından solunum kolaylaştırılır. El bileklerinizi Kusursuz Duruş'ta olduğu gibi geleneksel Yogi tarzında dizlerinizin üzerine yerleştirebilirsiniz ya da ellerinizi üst üste gelecek şekilde kavuşturup kucağınıza koyabilirsiniz. Sırthttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif meditasyon durumlarında her zaman olduğu gibi dik ve
kafa ileri bakacak şekilde dengededir. Kulaklar omuzlarla
http://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif burun göbekle aynı hizada olmalıdır. İki diz yere değecek şekilde kusursuz uygulanmış oturma şeklihttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif klasik bir simetri, mükemmel bir denge ve güvence durumudur. Bacakları çaprazlamayıhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif bazen sağ solunhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif bazen sol sağın üzerine gelecek şekilde değiştirin. Buhttp://www.hayatimdegisti.com/forum/images/smilies/virgul.gif pelvis sağlığı ve bacaklarla kalçanın hareket yatkınlığının gelişmesi yönünden çok yararlı bir egzersizdir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder