Hassaslaşan Cilde Kış Bakımı Şart

cilt bakımı
Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Zerrin Baysal, derinin kış aylarında hassaslaştığını ve dayanıklılığının azaldığını söylüyor. Soğuk havalarda kan dolaşımı yavaşladığından kuruyor. Pul pul sökülüyor. Hatta çatlama eğilimi artıyor, daha gergin, kaşınan, kızaran ve kabalaşan bir hal alabilir.
Dr. Baysal, "Eğer kişi genetik olarak hassas bir deriye sahipse, bu belirtiler daha da abartılı bir şekilde görülüyor. Ayrıca egzama türleri ve sedef hastalığı gibi deri hastalıkları başlayabilir" diyor.

Karanlık, yağışlı, soğuk günler kimimizi daha depresif yapıyor. Hareketlilik azalıyor, metabolizma yavaşlıyor. Tüm bunlar cildi de etkiliyor. Işıldaması azalıyor, matlaşıyor, tonunu kaybediyor, gözenekleri genişliyor ve komedonları artıyor.

Sıcak Suyla Yıkanmayın
Cildinizin kışın da ışıması için sık ve çok sıcak suyla yıkanmayın. Çünkü bu deri yağlarını azaltarak derinin daha fazla kurumasına neden olur. Deri kaşınır, kızarır, hatta kuruluk egzaması gelişebilir. Ayrıca;

* Banyo sırasında ve sonrasında kremli ürünler kullanın. Özel banyo yağları ve banyo sonrasında deri nemliyken nemlendirici balsamın tüm vücuda uygulanması cildi neme doyurur.

* Soğuk havadan daha az etkilenmek için, dışarı çıkarken, güneş koruyucu özelliği olan bir nemlendirici kullanın. Mümkün olduğu kadar açıkta kalan bölgeler şapka, gözlük, eldiven, atkıyla örtün.

* Ellerinize özen gösterin. Hem yaşlanması engellemek hem de gelişebilecek el egzamalarını önlemek amacıyla sık suya maruz kalan ellerinizi günde 5-6 kez yağlandırıcı ürünlerle nemlendirin. Ev işlerini eldivenle yapın.

* Dudak kuruması ve çatlamasını önleyin. Dudaklarımıza günde 4-5 kez uygulayabileceğimiz vazelinle nemlendirmek, kuruma ve çatlamaları önler.

* Beslenmenize dikkat edin. Bol su içmek, taze meyve ve sebze tüketmek, ceviz, fıstık, fındık, kuru kayısı ve havuç yemek cildin nemlenmesini sağlar.

* Yünlü ve sentetik kıyafetlerin deriye direkt temasını engelleyin. Bu kaşıntı ve kuruluğu azaltır.

* Hekiminize danışarak cildinize uygun nemlendiriciyi seçin. Yüzdeki kuruluk, gözaltındaki morluklar, torbalaşma ve matlaşma daha yaşlı gösterir.

* Her kış kimyasal peeling tedavisi uygulayın. Her kış uygulanacak kimyasal peeling tedavileri cilde canlılık verirken, ölü tabakanın atılmasını sağlar. Alttan daha taze ve canlı, pürüzsüz bir deri çıkar.

* Vitamin ve hyalüronik asit içeren ürünlerle lifting (kaldırma) tedavisi yaptırın.

* Tonusu azalmış, matlaşmış, kurumuş ciltleri toparlamak için vitamin ve hyalüronik asit içeren ürünlerle lifting tedavisi yaptırmak; hem yaşlanmayı engelleyecek hem de cilde ışıltı verir.

Kaynak: Hürriyet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder