Alerji ve Beslenme

Alerji kavramı ilk defa 1906 yılında Viyanalı bir çocuk doktoru olan Clemens Von Pirquet tarafından kullanılmıştır. Günümüzde alerji şikayetleri dünyanın dört bir yanındaki insanlarda sıklıkla görülmektedir. Bazı besinleri alerjen (alerji yapan) olarak belirtmek istersek bunların başlıcaları kivi, mango, fındık, tahıl, bazı bitki tohumları, baharatlar, patlıcan ve elmadır. Ancak, her geçen gün alerji yapan besinlerin sayısı giderek artmaktadır. Bu artışın başlıca nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1) Sebze ve meyvelerde kullanılan zirai ilaçlar
2) Sebze, meyve ve hayvancılıkta kullanılan hormonlar
3) Et ve sütünden yararlandığımız hayvanlara verilen antibiyotik ve hormonlar
4) Genetik tohumlar

Prof. Dr. Adnan SARAÇOĞLU - Bitkisel Sağlık Rehberi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder