LONGWOOD BAHÇELERİ

Longwood Bahçeleri, kar amacı gütmeyen ve 20 adet kapalı ve 20 adet açık alan olmak üzere toplam 1000 dönümlük bahçeleri, ormanları ve çayırlık alanları ile egzotik bitki ve bahçecilik adına önemli bir yere sahip. Mekanda toplam 11 bin farklı tip bitki, çiçek ve ağaç yer alıyor.
Ayrıca şelaleleri de unutmamak lazım. Amerika’nın Pensilvanya eyaletinde bulunan Longwood bahçeleri, eyaletin önde gelen cazibe merkezlerinden biri. Bonsai, orkide alanları, çocuklar için özel olarak tasarlanmış bahçeleri ve Noel bahçe dekorasyonları ile adından söz ettiren mekan, her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Longwood bahçelerini 2009 yılında toplam 900 bin kişi ziyaret etmiş. 


Sebepsiz değil bu popülerlik! Longwood bahçeleri birbirinden muhteşem, hem açık alan hem de indoor bahçeleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip. Gençlere yönelik ücretsiz bahçecilik bilimi ve bahçıvanlık kursları ve seminerleri ile bir de özel şovlar var burada. 


Her sene ortalama 800 bahçecilik, çiçek ve şelale şovlarından çocuk programlarına, resital ve havai fişek gösterilerine kadar birçok sanat etkinliğine de ev sahipliği yapan mekan, özellikle Noel zamanı ziyaretçi akınına uğruyor. Çünkü burda tasarımsal bahçeler yapılıyor ve ışık şöleni yaşanıyor. 
Not: Longwood Bahçeleri 1700’lü yıllarda William Penn’den George Peirce tarafından satın alınmış. Herşey bir çiftlik olarak başlamış.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder