SEZGİLERİMİZ

Sezginin rehberliğini işitmek, yanıtları içimizde aramayı, cesaret, iman, sabır ve güvenle yaşamayı içerir. Bu, ayrıca ruhumuzla bağ kurmayı, böylece yaşamımızı coşku, tutku ve sevinçle doldurmayı sağlar.
 
Sezgi; -Doğal zihinsel bir yetenektir, -Hepimizin sahip olduğu altıncı histir, -Derin bir içsel biliştir, -Yaratıcılık sürecinde bir anahtar unsurdur, -İlahi rehberlik ve bilgelikten yararlanmanın bir yoludur.

Her gün bilincinizi dolduran rüyalar, hayaller ve hedefler, sezginizin sizinle konuşma yollarıdır. Sizi heyecanlandıran ve kendinizi tutkulu hissetmenize neden olan şey, yapmak için doğduğunuz şeydir. O duygular içinizden akan yaşam enerjisidir.

Sezgi her birimizle farklı yollarla iletişim kurar; -İç ses, -Rüyalar, -Duygular, -Fiziksel duyumlar, -Ani bilişler, -Semboller, -Raslantılar ve eş zamanlılık.

Sezginize güvenmenin bir parçası da, "Bu karar beni mutlu ediyor mu?" veya "Bu kararın beni güçlendirdiğini hissediyor muyum? diye sormayı ve dingin iç sesinizi dinlemeyi bilmektir. Verdiğiniz kararlarda sezginize danışma alışkanlığı edinin. Bazen yanıtlar hemen oluşabilir, bazende, baskı ortadan kalktıktan sonra gelebilir. Danışanlarımın birçoğu sezgilerine uygun davrandıklarında bütün sorunların ortadan kalkacağı gibi bir yanlış inanca sahip. Her birimizin iniş çıkışlar yaşaması insan olmamızın bir parçasıdır. Büyük bir olay öncesi endişe duymamız ve işten çıkarıldığınızda kaygılanmamız, üzüntüler duymamız normaldir, insan olmamızdır. Duygularımız, burada hangi yoldan öğreneceksek o yolun bir parçasıdır.

Sezgi sizi her zaman denge, huzur ve anlayışın ifade bulduğu bir yaşama yöneltecektir. Bu bilgeliği kullandığınızda ve güvendiğinizde yaşamınız dönüşüm geçirir. O size, bulunduğunuz yerden gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlayacak yolu gösterir. Peki, sizi idealinizdeki yaşama taşıyan sezginizi izlediğinizden nasıl emin olabilirsiniz? 

Gerçek sezgi kendinizi sakin hissetmenizi sağlar. O, bilgiyi şevkatli, sevecen, emin ve kesin bir biçimde aktarır. Şöyle ki; 
-Kalbinizin açıldığını hissedersiniz, -Kendinizi güvende hissedersiniz, -Sadece bilirsiniz, -Sevinçle dolduğunuzu hissedersiniz, -Meditasyonlarınızda imgeler oluşur, -İç ferahlığı, teslimiyet hissedersiniz…. 

Arzu ettiğiniz yaşamı yaratmak için riskler almanız gerekir, kendinizi içinde rahat hissettiğiniz sınırları aşmanızı sağlayacak riskler. Herkesin kendini içinde rahat hissettiği sınırları oluşturan koşullar farklıdır. Siz, bilinenin güvenliğinden çıkıp, bilinmeyene doğru atlamayı seçtiğinizde, mucizeler gerçekleşmeye başlayacaktır. Aldığınız her riskle birlikte, kendinizi giderek daha rahat hissedeceksiniz. Özgüveniniz ve özsaygınız artacak ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Kendinizle ve dünyada başarabileceklerinizle ilgili vizyonunuz genişlemeye başlayacak. Korkmayın, hayalinize, gücünüze sahip çıkın ve iç sesinizle temasa geçin.

Yaratmak istediğiniz yaşam türünü seçme hakkına sahipsiniz. Herkesin olduğu gibi sizin de yolunuzda engeller, karışıklıklar kesinlikle olacaktır. Bununla birlikte, günlerinizin ve saatlerinizin çoğu sevinç, sevgi, umut, cesaret ve tutku ile tanımlandığında doğru yolda olduğunuzu bileceksiniz. O yolu bulduğunuzda, yürümeyi sürdürün ve geriye bakmayın, çünkü en iyisi henüz gelmedi …

Yaşamdaki geçiş dönemlerinden geçmekten hoşlanan çok insan tanımıyorum. Böyle durumlarda insanlar "saplanıp kaldıklarını" veya bir "kısır döngü" içine girdiklerini söylerler. Bu durumlardan defalarca geçeriz. Bu rahatsız edici bir dönemdir, çünkü bildiğiniz, size tanıdık gelen ve güvenli olduğunu düşündüğünüz şeyi bırakmanızı gerektirir. Bir çok insan da malesef tekrar eskiye dönerek bu rahatsız edici durumdan kurtulmaya çalışır. Eski işinize dönmek, bitmiş bir ilişkiyi tekrarlamak gibi.

Kendinizi sıkıntılı, huzursuz, keyifsiz hissettiğinizde, bu sezginizden gelen ve artık değişim zamanının geldiğini bildiren bir mesajdır. Yüksek gücünüzden yardım istediğinizde, o size yeniye yer açmak üzere eskiyi bırakmanız için cesaret verecektir. Bu geçiş dönemlerinde mücadele ederken hiç bir şey olmuyor diye korkmayın, doğruluğuna inandığınız yolda devam edin. Geçiş dönemleri ile ilgili tek doğru şey, onların bir sonu olduğudur. Eski bir deyiş vardır: " Her şey dağılırken, aradan yeni bir şey çıkmaktadır." Hatırlayın ki çiçekler, çiçeklenmeleri için tüm koşullar gerçekleştiğinde ortaya çıkar ve çiçek açarlar.

Sezgi böyle geçiş dönemlerinde son derece yararlıdır, çünkü sizi yeni yaşamınıza götürecek olan yolu gösterecektir. Ancak, sezginize kulak vermeye zaman ayırmak ile, aldığınız rehberliği uygulamak için eyleme geçmek arasında denge kurmaya çalışmakta zorlayıcı bir iştir. 

Sevgili dostlar, bazı insanların başarılı, mutlu ve dengeli yaşamlar sürmelerini sağlayan şeyin ne olduğu hakkında yirmi yılı aşan gözlemlerimin temel noktaları şunlardır:
-Berrak bir hedefe sahip olmak, -Başarılarını hayallerinde canlandırmak ve onaylamak, -Sezgilerine güvenmek, -Uygun riskler almak, -Sabır ve inanca sahip olmak, -İşlerin iyi sonuçlanacağına güvenmek, -Eyleme geçmek.
"İlk adımı inançla atın. Merdivenin tamamını görmek zorunda değilsiniz, sadece ilk adımı atın." 
Dr.Martin Luther King Jr.
Sezgileriniz yaşam yolunuzda sadık bir yoldaş, sizin için en iyi olanı isteyen, her zaman orada olan, size rehberlik yapan, sizi dinleyen, yüreklendiren, kalbinizin arzusunu sevgi ve şefkatle elde edebileceğiniz yolu gösteren gerçek bir dosttur. O, sizin içinizdedir ve her zaman sizinle birlikte olmuştur. O, sizin sezgisel rehberliğinizdir. Sizlerin dingin iç sesinizi dinlemenizi ve hayallerinizdeki yaşama uzanan yolu gösteren bu bilgelik doğrultusunda davranmanızı dilerim.

Lynn A.Robinson - Ruhun Pusulası
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder