Ödem Söktürmeye Yardımcı Bitkisel Çay


Ödem; stres, yanlış beslenme, uzun süre ayakta kalma, bir hastalık habercisi gibi birçok nedenden kaynaklı deri altında ve doku aralarında oluşan sıvı birikimidir. Özellikle ellerde, ayaklarda, göz kapaklarında şişme şeklinde kendini gösterir. Görüntüsünden dolayı kişiyi ruhsal açıdan da rahatsız edebilir. Bu durumdan kurtulmanın yollarını arayanlara aşağıda tarifini verdiğimiz iki ayrı ödem söktürücü çay, tıbbi müdahaleye destek sağlayarak yardımcı olacaktır.

Birer tutam mısır püskülü ile ısırgan otu, sekizer tane kiraz sapı ile maydanoz yaprağı ve 3-4 tane defne yaprağını oda sıcaklığındaki 1 litre suyun içine ilave edin, 15-20 dakika kaynatın. Süzdüğünüz çayı günde en fazla 2 fincan için.

Bir diğer çay tarifimiz ise; oda sıcaklığındaki 1 litre suyun içine 1 su bardağı ıhlamur, 1 su bardağı kiraz sapı ve 1 adet dilimlenmiş limonu ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı, kaynatılma işlemi yapılmadan ağzı kapalı şekilde bekletin. 15-20 dakika olabileceği gibi 1 saat de bekletebilirsiniz. Süzerek 1-2 fincan için.

Ödem söktürücü çayları, sık sık idrara çıkaracağından gece içmemeye özen gösterin. Hipertansiyon hastalarının içtikleri tansiyon ilaçları, tansiyonlarını ödem atarak dengeledikleri için çayı dikkatli içmeleri önerilir. Ayrıca 12-13 yaşından küçük çocukların da içmemesi öneriliyor. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder