Zamanı Boşa Harcayan İlk Altı Unsur


24 saatin 8 saatini uykuya ayırdığımızda geriye kalan 16 saat, evde ve işte yapılması gerekenler için sahip olduğumuz yegane zamandır. Bu 16 saatin büyük bir bölümü, dış müdahaleler ve düzensizlik yüzünden kaybedilir. Kısacası, zamanımızı iyi yönetmeyi bilmiyoruz. 

1. Televizyon

Günde ortalama 4 saat televizyon seyrediyoruz. 72 yaşına kadar yaşadığımızı düşünsek, TV izleyerek kaybettiğimiz zaman tam 12 yıl olur.

2. E-postalaşma

E-postayı ne kadar sık kontrol ettiğimiz ve ne kadar sık mesajlaştığımız düşünülürse, e-postanın zaman alıcı bir iş olduğu anlaşılır. Amerikan Yöneticileri Derneği'nin yaptığı bir araştırmada, şu sonuçlar alınmış: Anket yapılan 400 yöneticiden % 35'i, müşterileriyle iletişim için e-postayı kullanıyor; % 26'sı telefonu; % 15'i ise yüz yüze görüşmeyi tercih ediyor. E-postaya ayırdığımız zamanı düşünürsek, bu sonuçların ilginç olduğunu söyleyebiliriz.

3. Hepimizin bildiği türden gereksiz e-postalar

İstenmeyen postaları açmak ve çöpe atmak için çok zaman harcıyoruz.

4. Davetsiz misafirler

Ofisinizde kapınız açık çalışıyorsanız, yapacak hiçbir şeyi olmayan ve sırf sohbet etmek için yer aranan kişilere açık davetiye veriyorsunuz demektir. ÇÖZÜM? Kapınızı kapalı tutun.

5. Masanıza gelen her dokümanın her satırını okumak

Dokümanları hızla tarayarak ya çöpe atmayı ya da "daha sonra çalışılacak" kutunuza kaldırmayı öğrenemezseniz, iş yükünüzün ve stresin ağırlığı altında ezilirsiniz.

6. Çok uzun ve çok sık gerçekleşen telefon konuşmaları

Bazı insanlar, telefonu kapamayı bilmez ve işinize devam etmenize izin vermezler. ÇÖZÜM? İnsanlara, içinde bulunduğunuz anın uygun olmadığını söyleyin ve sizi arayabilecekleri daha uygun bir zaman verin. Böylece BİRKAÇ dakika kazanın.

Mesaj çok net: Zamanınızı geri alın.

Kaynak: http://www.marjinal.com.tr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 yorum:

  1. Haklısınız,televizyona harcadığımız zamanı,kendimize ayırmayı öğrenmekte hiç de iyi değiliz :((

    YanıtlaSil