Enerji Tohumları

Çocukken, babamın her ilkbaharda evimizin küçük arka bahçesine domates tohumları ekmesini seyrederdim. Bahar yerini yaza bırakırken, bu tohumların gürbüz domateslere dönüştüğünü istemeden de olsa fark ederdim. Ne de olsa bu bahçe, plastik toplarla oynadığımız maçlarda faul bölgesiydi ve ne yazık ki, benden daha fazla top yakalıyordu. 

Yıllar sonra şimdi, farklı bir mahsul veren farklı bir tohum türü aklıma geliyor. Bunlara pozitif enerji tohumları diyorum. Bunlar, pozitif düşünceler, sözcükler ve eylemler şeklinde ortaya çıkıyor. Her düşünce, her sözcük ve her eylem ile, evinize, ofisinize, dünyanıza ve evreninize enerji tohumları ekersiniz.


Bir domates tohumu gibi, pozitif enerji tohumlarınız da besleyici ve zenginleştirici bir şeye dönüşecektir. Mücadele veren bir arkadaşı aramak, o kişinin gününü aydınlatacaktır. Rastgele bir nezakette bulunmak, birinin yaşamında fark yaratacaktır. İş arkadaşınıza öğüt vermek, o kişinin kariyerinde derin bir etki yapabilir. Çocukları teşvik etmek, yetenek ve becerilerini keşfetmelerini sağlayacaktır. En basitinden, eve pozitif düşüncelerle gitmek bile ailenize güç verecektir.

Ne var ki, bir domates tohumunun aksine, çalışmanızın meyvelerini her zaman göremeyebilirsiniz. Pozitif enerji tohumları ekebilirsiniz; ama yarattığı etkiyi aylarca, yıllarca ya da çoğu durumda hiçbir zaman göremeyebilirsiniz. Bazı zamanlar bu durum sinir bozucu olabilir; çünkü hepimiz hemen ödüllendirilmeyi severiz. İnsanız. Eylemlerimizin anında sonuç verdiğini bilmek isteriz. Ama, iş enerji tohumlarına gelince, hasat başka bir yerde, uzakta ve gelecekte bir zaman olabilir.

• Çocuğunuz size zamanında takdir etmediği birşey için 20 yıl sonra teşekkür edebilir.
• Yardım ettiğiniz bir yabancı, bundan 10 yıl sonra birinin hayatını kurtarabilir.
• Muhtaç birine karşı cömert davranışınız, o kişinin çocuklarını, çocuklarının çocuklarını ve gelecek nesilleri etkileyebilir.
• Bugün eğittiğiniz bir öğrenci ya da çocuk, yarın ülkenin liderlerinden biri olabilir.

Dolayısıyla, harmanı asla gözümüzle görmesek de enerji tohumlarıyla bir fark yarattığımıza inanmalıyız. Nezaketin, şefkatin ve vermenin, eylemlerimizin ötesine geçen enerji dalgacıkları oluşturduğu fikrine güvenmeliyiz. Tohumlarımızı sonuçları görme arzusuyla değil, herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda bir hasatla sonuçlanacağına ve bir fark yaratacağına inanarak ekmeliyiz.

JON GORDON
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder