Sonsuzluğun Mesajı - Gözlemlemek

İki toplumu, yani değişime uğramış kentle bizim burada çöldeki kaçak dünyamızı karşılaştırarak anladığım en önemli şey, benim insan deneyimini yaşamakta olan bir sonsuzluk ruhu olarak rolümü fark etmek ve yargılamakla gözlemlemek arasındaki farkı görmek oldu. Bir kentte büyüdüğümden bana her şeyi yargılamam öğretildi: insanları dış görünüşleriyle yargılamam, eşyaları değerleriyle yargılamam, günü hava durumuna göre yargılamam, sağlığı çekilen acının düzeyiyle yargılamam.
Dünya birbirleriyle asla tam olarak anlaşamayan uzman yargılayıcılarla dolu. Sonunda herkes eylemlerini belirleyen temel inançlarda kendi eşinden, ailesinden ve arkadaşlarından ayrılıyor.

Burada çölde gözlem yapmayı öğrendim. Yargılama doğru ya da yanlış olanın ne olduğuna karar vermek ya da yanlış olandan daha doğru olanı bulmak demektir.

Bir şeyleri yargıladığında, bu otomatik olarak kendini eşitliğin diğer tarafına yerleştirir. Aynı zamanda bağışlayıcı olmayı da öğrenmelisin. Yargıladığın zaman, sonuç olarak eşit ölçüde zamanı bağışlayıcı olarak harcamalısın; yargıladığın her bir ana karşılık bağışlayıcı olduğun bir an olmalı. Eğer bunu sağken yapmazsan, bir başka zaman yaparsın.

Gözlem, işe yüzde yüz farklı bir bakış açısıdır. Gözlem yaptığında bağışlama adımına gerek kalmaz. Tüm insanları, insan deneyimi okulunda yolculuk yapmakta olan sonsuzluk ruhları olarak görürsün ve tüm ruhların onlara Yaratan tarafından verilmiş özgür irade armağanına sahip olduklarını anlarsın. Bir başka deyişle, senden farklı insanlar hatalı değillerdir, onlar yalnızca farklı ruhsal seçimler yapmaktadır.

Marlo MORGAN - Sonsuzluğun Mesajı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 yorum:

  1. Yorumunuzu çok açık, net ve düzgün buldum. Yani toparlayıcı ve TUTARLI. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil