Sağlıklı Saçlar İçin Bakım

saç, sağlıklı saçlar, saç bakımı
Saçta oluşacak kırıkları engellemek için, boyu henüz çene hizasındayken önlem almak gerekir. Uzun saçlara özel bir hazır bakım kürü uygulanabilir. Ya da her üç veya dört yıkamadan sonra, saçın uçlarına masaj yaparak yedirilecek bir kırık önleyici losyon da kullanabilirsiniz.
Yıkadıktan sonra, yalnızca saçın dip kısımlarına sprey sıkmalısınız. Ama önemli olan bitkisel bakımdır.

Bunlardan bazı örnekler;

* Birer tutam biberiye, adaçayı, ıhlamur, kekik, mercanköşk bir kapta toplanır ve demlenir. Bu günde birer bardak içilmek suretiyle tüketilir.

* Birer tutam ısırgan otu, papatya, biberiye bir kaba konur ve su ilave edilir. Sonra süzülür ve bu su ile saçlar yıkanır.

Çabuk Kırılan Saçlar: Yıpranmış ve kurumuş saçlar için en iyi bakım yöntemi zeytinyağı bakımıdır. Saçlara canlılık ve beslenmelerine yardım etmek için, yarım çay bardağı zeytinyağı ılıtılır. Bu yağ saç diplerine sürülür ve yedirilir bu esnada parmaklarla masaj yapılır. Belli bir süre başta kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır.

İnce Telli Saçlar: Yarım çay bardağı hintyağı saç diplerine sürülür ve masaj yaparak yedirilir. Belli bir süre sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Bu işlem kuru saçlar için de geçerlidir.

Normal Saçlar: 50 gr. ısırgan otu ve papatya su ile demlenir. Bu karışım bir süre dinlendirildikten sonra süzülür ve suyu ile saçlar yıkanır. 

Sheikh Virtue - Liza Dekapelli / Etkili Saç Bakımı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder