Cildinize Uygun Bakım Yaptırın

cilt bakımı, kuru ciltler, yağlı ciltler, karma ciltler
Kuru Ciltler İçin Öneriler: Kuru ciltler için özel temizleyici ürünler kullanılmalıdır. Lanolin veya zeytinyağı içeren ürünler, süt kıvamında sıvı temizleyiciler ya da yumuşak kağıt mendille silinerek temizlenebilen krem formunda temizleyiciler en uygunudur.
Nemlendirme aşamasında, nemlendirici özelliği yüksek ürünler tercih edilmelidir. Gliserin, hyaluronik asit veya dimetikon içeren ürünlere öncelik tanımalısınız. Kozmetik ürün olarak yağ bazlı krem formundaki ürünleri seçmelisiniz. Bu arada kuru deri, inflamasyona daha duyarlı olduğundan, yıl boyunca kullandığınız ürünlerin güneşten koruyucu destekler içermesi önerilmektedir. 

Yağlı Ciltler: Yağlı cilt aslında size bir lütuftur. Deriniz daha uzun bir süre genç görünümünü koruyacak, kırışıklıklar daha geç ortaya çıkacaktır. Tek probleminiz, parlayan bir burun veya yanaklar olabilir. Sert deterjan bazlı sabunlar ve alkol içeren toniklerden uzak durmalısınız. Bu ürünler zaten aktif olan yağ bezlerinizi daha da aktif hale getirip, cildinizi bozabilir. Yağ bağlayan sıvı ya da jel formunda temizleyiciler tercih edilmelidir. Cilt günde iki kere temizlenmelidir. Kullandığınız ürünlerde hindistancevizi yağı, lanolin veya temizleyici krem bulunmamasına dikkat edin. En etkin yağ kontrol ürünü, yağı emerek zararsız maddeleri yıkan Clinac O.C. adlı moleküldür.

Karma Ciltler: Temizleme ürünü olarak özel olarak karma ciltler için üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. T bölgeniz (alın ve burun) çok yağlıysa günde bir defaya mahsus olmak üzere tonik kullanabilirsiniz. Nemlendirme aşamasında, yalnızca ihtiyaç duyduğunuz bölgeleri nemlendirin. Genellikle yanaklar ekstra neme ihtiyaç duyacaklardır. Kozmetik ürünlerde ise önce su bazlı ürünleri tercih edin. Güneşten koruyucunuzun da yağsız olması en uygun seçimdir. 

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU - HAYAT BİLGİSİ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder