Aşk kimseye acı vermez - OSHO

Aşk kimseye acı vermez. Ve şayet aşkın canını acıttığını hissediyorsan, canını acıtan şey senin sevebilme niteliğin değil başka bir şeydir. Bunu anlamadığın sürece aynı çemberin içinde yeniden ve yeniden dönüp duracaksın.
Aşk olarak adlandırdığın şey senin içinde pek çok sevgisiz şeyi gizleyecektir; insan zihni diğerlerini kandırmada ve kendini de kandırmada çok kurnaz ve beceriklidir. Zihin çirkin şeylere güzel etiketler yapıştırır.

İnsanların normalde kullandığı anlamıyla aşk sözcüğü aşk değildir. O tutkudur. Ve tutkunun can yakması kaçınılmazdır. Çünkü bir nesne olarak bir kimseyi arzulamak saldırganlıktır. O bir hakarettir, o şiddet içerir. Birisine karşı tutkuyla yöneldiğinde ne kadar o aşkmış gibi davranabilirsin? Yüzeysel bir şey aşk gibi gözükecektir ama birazcık kazı ve altında saklanan şey katıksız tutkudur. Tutku hayvansıdır. Bir kişiye tutkuyla bakmak, saldırmak, aşağılamak, o kişiyi bir şeye, bir nesneye indirgemek....hiç kimse kullanılmaktan hoşlanmaz. Bu herhangi bir kimseye yapabileceğin en çirkin şeydir. Hiç kimse bir eşya değildir, hiç kimse bir amaca hizmet eden bir araç değildir.

Tutku ve aşk arasındaki fark budur. Tutku diğer kimseyi birtakım arzuları tatmin etmek için kullanır. Diğeri sadece kullanılır ve kullanım bittiğinde diğer kişiyi bir kenara atabilirsin.

Aşk bunun tam tersidir; diğer kişiye kendi içinde bir amaç olarak saygı duyar. Bir kimseyi kendi içinde bir amaç olarak sevdiğinde, o zaman incinme hissi yoktur; sen onun aracılığıyla zenginleşirsin. Aşk herkesi zenginleştirir.

OSHO - AŞIK OLMAK
Bilgi ve Satın Almak İçin Aşağıdaki Resmi Tıklayın


Aşık Olmak
OSHO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder