RUHSAL REÇETE - SERBEST DÜŞÜŞ (OSHO)


Her akşam bir koltuğa oturarak başını rahat ve dinlenir vaziyette geriye doğru düşür. Boyunda hiçbir gerginlik bırakmayacak şekilde dinlenir vaziyette oturabilmen için bir yastık kullanabilirsin. Daha sonra çeneni serbest bırak – ağzın hafifçe açılacak şekilde çeneni gevşet ve burnundan değil ağzından nefes almaya başla. Ancak nefes alıp veriş değiştirilmemeli, olduğu gibi doğal kalmalıdır.
İlk birkaç nefes biraz telaşlı olabilir. Yavaş yavaş nefesler yatışacak ve yüzeysel bir hale gelecek. Çok hafifçe alınıp verilecek. Ağzını açık, gözlerini kapalı tut ve dinlen.


Daha sonra bacakların sanki alınıp götürülüyormuş, sanki eklem yerlerinden kopartılıp serbest bırakılıyormuşçasına gevşediklerini hisset. Sanki bacakların kopup gitmiş, özgür bırakılmış gibi hisset ve sadece üst bedeninden ibaret olduğunu düşünmeye başla. Bacaklar gitti. 


Sonra kollar: iki kolun da serbest kaldığını ve götürüldüğünü düşün. Kopup gittikleri anda içeride küçük bir çıt sesi bile duyabilirsin. Sen artık kolların değilsin, onlar öldü, kopup gittiler. 


Sonra kafanı düşünmeye başla- onun da alınıp götürüldüğünü, kafanın kesildiğini, serbest kalıp gittiğini düşün. Ve onu kendi haline bırak:nereye dönmek isterse dönsün-sağa veya sola-yapabileceğin hiçbir şey yok. 


Artık geriye yalnızca gövden kaldı. Sadece bu kadardan ibaret olduğunu hisset. Sadece göğüs ve göbek hepsi bu. 


Bunu en az 20 dk. Uyguladıktan sonra uykuya yat. Bunun uykudan önce yapılması gerekir. Bunu en az 3 hafta boyunca tekrarla. 


Huzursuzluğun yerinde duramaz halin yatışacaktır. Tüm bu kısımları ayrı ayrı ele aldığında geriye yalnızca esas olan kalacak ve tüm enerjin bu esas kısma doğru akacaktır. Esas kısım rahatlayacak, enerji bacaklarına yeniden kafana doğru, bu kez daha orantılı bir şekilde akmaya başlayacaktır.

OSHO 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder