Sezgilerinizi Güçlendirecek 3 Adım


Yaşadığınız sorunların çözümünü ve çözüme giden yolu ileten iç sesinizdir sezgi. Kendi sorunlarınızın dışında başkalarının yaşadığı sıkıntılara, akla gelen her tür soruna da çözüm sunar sezginiz.

Sezgi, her insana verilen ilahi bir hediye, rehberlik eden içsel bir sestir. Bu ses, her daim konuşur bizimle ama çoğu zaman duymayız. Rehberliği için onu dinlemeyi öğrenmemiz gerek. Bunun için atacağımız 3 adım sezgilerinizi güçlendirmeyi sağlıyor.


1) Kendinizin farkına varın: Kendinizin farkına varmak, kendinizi keşfetmek, anlamak demektir. Duygularınızı, düşüncelerinizi, inançlarınızı, bedeninizi, kendinizi ve hayatınıza dair ne varsa onları. Farkındalık, kendinize odaklanma ile kazanılır. ‘Şu an ne hissediyorum?’, ‘Ne düşünüyorum?’, ‘Bu konudaki inancım ne?’, ‘Bedenimin neresi gergin?’ gibi kendinize odaklanacağınız farkındalık sorularıyla, önceleri duymamak için kaçtığınız, sizinle konuşan naif bir sesin varlığını keşfedersiniz. O ses sezginizdir ve farkındalığınız arttıkça sesi nerede olursanız olun net bir şekilde duyar hale gelirsiniz. O sesin verdiği cevaplara güvenin, zaten davranışlarınızı gözlemlediğinizde doğru söylediğinin de farkına varacaksınız. Farkındalık kazanmanızı, kendinizi tanımanızı sağlayan birçok uygulama mevcuttur. Dışarıdan destekle alabileceğiniz gibi kendi kendinize de uygulayabileceğiniz yöntemleri araştırıp kendinizi keşfetme yolculuğuna çıkabilirsiniz.

2) Olumlu düşünceye odaklanın: Kendinizi ne zaman olumsuz düşünceler içinde bulursanız hemen olumlu olanına odaklanın. Bu tabi ki pollyannacılık değildir gerçekçi düşünceler ile gelen olumlu pozitif bakış açısıdır. Bu şu demektir; bir sorunla boğuştuğunuzda hep olumsuzu görür, hissedersiniz ve sonucunda duygusal bir çöküş yaşarsınız. Hâlbuki bu karşılaştığınız soruna, ‘her sorunun bir çözümü vardır’ gibi gerçekçi bir düşünceyle yaklaştığınızda pollyannacılık olmayan olumlu düşünce yapısına geçersiniz. Böyle bir düşünce tarzını benimseyerek derin düşünme yetiniz artar ve zanlardan kurtulup gerçeği, hakikatleri görmeye başlarsınız. Bu durum da sezgilerinizi güçlendirir.

3) Rüyalarınızı dinleyin: Gün içerisinde karşılaştığınız ve etkisi altında kaldığınız, takıntı haline getirdiğiniz olaylarla ilgili o günün gecesinde gördüğünüz rüyalar yorumlanmayan, gerçek dışı rüyalardır. Bunun dışındaki diğer tüm rüyalarınız, sezginizin bir dili olduğu için siz ve yaşamınıza dair rehber niteliği taşır. Gördüğünüz rüyaları bir defterde kayıt altına tutmanız ve belli bir zaman sonra gördüklerinizi okuduğunuzda birbiriyle olan bağlantısını çözüp hayatınıza dair verdiği mesajları anlamanız sezgilerinizin güçlenmesini sağlayacaktır.

Deniz Taşkın

*********
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder